Česta pitanja

Česta pitanja

Koja je cena prohromske ograde, kapije?
Cena prohromske ograde se računa po dužnom metru u zavisnosti od modela i utroška materijala, a cena prohromske kapije ide po kvadratu, jer kapije u većini slučaja imaju veću visinu od ograde. Znači, model i utrošak materijala+ruka sa montažom=cena. Najveća ušteda može da se napravi u materijalu ali se gubi na kvalitetu.

Kako očistiti prohrom ?
Pamučna krpa u svakom slučaju, kod tvrdih mrlja koristiti razređivač farbe na nitro bazi ili alhohol. Znači jednostavno. Ne koristiti jaka hemijska sredstva, izbeljivače, šmirglu, metalne ili drvene predmete.

Kako da znam da li je dobar kvalitet prohroma?
Da ne privlači magnet to je prvo što može da se proveri, a sve ostalo počev od nabavke, hemijskog sastava, oznake materijala. To jedino možete dobiti kao garanciju od izvođača radova ili da postoji veliko poverenje da dobijate ono što ste platili.

Koja je najbolja visina gelendera?
Pa po standardu je od 950 mm do 1050 mm. Na koju visinu postaviti to zavisi od modela, prostora gde se nalazi, da li je kuća, stan, zgrada, poslovni objekat, vrtić. Može da se napravi model kao uzorak konkretno sa određenom visinom da bi se kupac lakše odlučio.

Da li automatizovati kapiju?
Naravno da. Dosta olakšavate sebi jer drugi umesto vas pokreće kapiju. Kapija ima ravnomeran rad, mnogo se manje haba nego inače, zabravljivanje je automatsko, štitite kapiju od nesavesnog rukovanja.

Scroll